Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

In februari 2016 hebben wij een donatie gedaan van € 400,-- t.b.v. het project “zonnepanelen” aan De Stichting Fahari Foundation in Kenia. Ook in 2017 hebben we deze actie herhaald ten behoeve van een op te zetten naaiatelier, idem in 2018! In 2019 zullen wij een donatie van €200,= aan de Fahari Foundation doen. De overige €200,= zullen we doneren aan de Joanne Foundation, die aan gehandicapte kinderen in Oeganda dagopvang aanbiedt. 

De Stichting Fahari Foundation beheert het Fahari Foundation Centre, opgericht door Bas en Lae-titia Giling en in januari 2015 geopend. Er wonen 50 kinderen , die voorzien zijn van steunouders, zodat ze er in elk geval van verzekerd zijn iedere dag voedzame maaltijden, schoon drinkwater en in geval van nood, gezondheidszorg tot hun beschikking hebben. Er zijn muskietennetten aanwezig en wordt er nadruk gelegd op o.a. hygiene, seksuele voorlichting etc. De Fahari Foundation gelooft in zelfredzaamheid.

Er wordt nauw samengewerkt met een lokale groep mensen; zij zorgen o.a. voor de dagelijkse begeleiding, maaltijden en bijlessen. Er zijn gescheiden slaapzalen voor jongens en meisjes, toiletten, douches, een keuken, eetzaal en een leslokaal. Buiten is er voldoende ruimte om te spelen; er is een groentetuin en een waterput aangelegd.  Zodra er voldoende geld binnen is, zullen er zonnepanelen geplaatst worden.

De Stichting Fahari Foundation is ervan overtuigd dat we met zijn allen verandering kunnen brengen en dat we met in verhouding weinig geld, kansloze wees- en/of misbruikte kinderen een goede toekomst kunnen geven. De belangrijkste pijlers daarin zijn: goede educatie en samenwerking met de plaatselijke bevolking. Zonder educatie geen toekomst, zonder samenwerking geen betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Ook gezondheidszorg en gezonde voeding zijn de basis voor een zelfredzaam bestaan.

Veel vrijwilligers zijn belangeloos bezig om via acties geld binnen te halen voor alles waar gebrek aan is.

Sinds 1 november 2018 wekken wij onze elektriciteit op d.m.v. zonnepanelen.